‍ اختلال نعوظ

💢مشکل در ایجاد و حفظ دوام و قوام نعوظ آلت تناسلی در حین برقراری رابطه جنسی، که اگر برای ۳الی ۶ماه طول بکشد نیاز به درمان دارد، این اختلال در همراهی با انزال زودرس بسیار شایع است.

💢از علل مهم ایجاد کننده این اختلال، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-مشکلات جسمی نظیر فشارخون بالا،چربی خون بالا،چاقی، عدم تعادل هورمونی، مشکلات قلبی-عروقی و آسیب اعصاب لگنی مثلا در اثر تصادف یا جراحی و..
۲-مصرف مواد همچون الکل، سیگار، مخدر، حشیش و...
۳-کمبود میل جنسی
۴-کمبود ویتامین و ریز مغذیها مانند ویتامین د
۵-بالا رفتن سن
۶-مصرف داروها خصوصا داروهای قلبی
۵- و اما مشکلات ذهنی روانی که اغلب شایعترین علل اختلال نعوظ هستند؛ همچون افسردگی، اضطراب، کم خوابی،
اختلال بدشکل انگاری بدن(که فرد نسبت به ظاهر خود و آلت تناسلیش احساس خوبی ندارد و همین باعث کاهش اعتماد بنفس وی و اضطراب بالا میشود)،مشاجره با همسر و خشم نسبت به او و...

💢یک تست ساده برای اینکه علل جسمی ایجاد کننده اختلال نعوظ را از علل روانی مسبب آن بطور نسبی افتراق دهیم،سوال از مراجع در مورد نعوظ صبحگاهی است،اگر مراجع نعوظ صبحگاهی را تجربه کند به احتمال زیاد مسائل روانی و ذهنی مسبب بروز این اختلال بوده، یعنی لامپ و سیم کشیها سالم است و برق از نیروگاه ذهن قطع است.

💢متاسفانه خیلی اوقات بدون در نظر گرفتن نقش مهم فرایندهای روانی در ایجاد این اختلال، مراجعین بطور خودسرانه یا به تجویز سایر پزشکان، ابتدا به ساکن اقدام به مصرف داروهایی نظیر سیلدنافیل، تادالافیل، هورمون تستوسترون و...میکنند، در صورتیکه سیلدنافیل تنها کاری که می کند گشاد کردن رگهای آلت و خونرسانی بیشتر به آن ناحیه است تا نعوظ قویتر باشد و به باقی علل مهم مسبب این اختلال کاری ندارد.

✴️کسی که سیلدنافیل میخورد،گاهی ممکن است، بعلت تاثیرات روانی، تلقینی و بالارفتن اعتماد به نفس در اوایل مصرف دارو نعوظ خوبی داشته باشد اما این مساله کافی و قطعی نیست و نیاز به مداخلات تکمیلی بیشتری دارد تا این اثر ماندگار باشد.

✴️در صورت وجود اختلال نعوظ بایستی در ابتدا به یک پزشک مراجعه کرد و بعد از اینکه مسائل جسمی مختلف بررسی و رد شد، آنگاه علت های روانی مطرح میشوند که اغلب اوقات هم شایعترینند.

✅✅مشکلات جنسی مثل بقیه مشکلات، خودبخود حل نمی شوند، با خوددرمانی و استفاده از تجربه دوستان و شبکه های ماهواره ای و مطالب زرد شبکه های مجازی نیز برطرف نخواهند شد.

✴️برای رفع موانع ذهنی-روانی مداخله گر در اختلالات جنسی همچون اشکال در نعوظ، بایستی  سکس تراپی انجام داد، یعنی مشاوره، آموزش، روان درمانی، و در نهایت دارو درمانی.
اگر در ادامه قرار باشد هرجور مداخله جراحی یا تزریق و...در فرد صورت گیرد، فرد مراجع به متخصص اورولوژیست ارجاع داده میشود.

✴️اختلال نعوظ باعلل روانی با چند جلسه مشاوره و صبر و همکاری خود فرد و همسرش در اجرای تمرینات و تکنیکها قابل درمان است.

 

دکتر بهاره صباغ ابريشمي
روانپزشک و درمانگر اختلالات جنسي
گروه روانپزشکي ويان

 

 

 

                           222.jpg

 

دکتر بهاره ابریشمی
نویسنده: دکتر بهاره ابریشمی
روان پزشک، روان درمان گر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر بهاره ابریشمی

برچسب ها: مشکلات ارتباط جنسی

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15