هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 681

عدم درمان اختلال بیش فعالی و نقص توجه و تمرکز چه عوارضی دارد؟


⭕️اگر اختلال بیش فعالی/نقص توجه و تمرکز (ADHD) در کودکی درمان نشود ، ۵۵ تا ۷۰ درصد از آنها در بزرگسالی از علایم این اختلال رنج خواهند برد.

⭕️این افراد در سن کمتر از سایرین شروع به مصرف نیکوتین میکنند و درصد اعتیاد به نیکوتین در طول زندگی بیشتر است و دشوارتر از بقیه آن را ترک می کنند.

️⭕️میزان شیوع اختلالات خلقی و اضطرابی بالاتر است.

️⭕️موفقیت تحصیلی و شغلی پایینتری نسبت به میزان IQ و تواناییهای ذاتی خود خواهند داشت.

⭕️در کنترل خشم خود مشکل دارند و اعتماد به نفسشان پایین است.

⭕️نسبت به سایرین احتمال سوء مصرف مواد و دارو در اینها سه برابر بیشتر است.

⭕️احتمال درگیر شدن آنها در فعالیتهای پرخطر و رانندگی های پر خطر بیشتر است.

️⭕️بدلیل درگیر شدن در فعالیتهای پرخطر ریسک بارداری های ناخواسته در آنها بالاست.

🍀محور اصلی درمان این اختلال در بزرگسالان، دارویی است.

🍀از درمانهای غیر دارویی میتوان به درمانهای شناختی رفتاری اشاره کرد.

دکتر مهشید رابطیان
فوق تخصص روانپزشک کودک و نوجوان

گروه روانپزشکی ویان
@vianclinics

چند باور غلط در مورد ریتالین

Mahshid Rabetian:
??? 3 باور غلط در فرهنگ ما درباره «ريتالين» :

("ریتالین" اسم تجاری دارویی به نام "متیل فنیدیت " می باشد که جز داروهای استیمولانت یا محرک میباشد.نیمه عمر آن در بدن حدود ۳ تا ۴ ساعت میباشد.)

? اول اينكه والدين به شدت نگران اعتياد فرزندشان به اين دارو هستند،  اما اين دارو براي كودكان به هيچ‌وجه اعتيادآور نيست و طبق آمار کودکان بیش فعال اگر که درمان نگیرند ، ۳برابر سایر کودکان در معرض ابتلا به سوء مصرف مواد و الکل و دارو هستند.

⬅️باور غلط دوم اين است كه برخي پدرومادرها تصور مي‌كنند مصرف‌ ريتالين ممكن است كودكشان را دچار عوارض كند و حتي معتقدند به نازايي يا بلوغ زودرس مبتلا خواهد شد اما نسبت دادن اين عوارض به ريتالين كذب محض است.

? ریتالین هم مثل همه دارو ها عارضه دارد. شايع‌ترين عارضه‌اي كه ممكن است با مصرف اين دارو در كودك ديده شود، بي اشتهايي است كه آن هم بعد از اينكه اثر قرص در بدن كودك از بين رفت، برطرف مي‌شود. گاهي هم رنگ‌پريدگي، سردشدن دست و پا، دل‌درد، سردرد و... هم بروز مي‌كند كه معمولا بعد از ۷ تا ۱۰ روز از مصرف دارو در بدن کودک نسبت  به آن عوارض تحمل ایجاد میشود.

⭕️باور غلط ديگري كه در فرهنگ ما وجود دارد، اين است كه مي‌گويند تجويز ريتالين در دنيا منسوخ شده كه اصلا اين‌طور نيست و در كشورهايي مثل آمريكا، انواع 8 و 12 ساعته آن به وفور تجويز و مصرف مي‌شود .

??? اثر درماني ريتالين درمورد ۶۰ درصد كودكان بيش‌فعال مثبت است و خط اول در درمان اين اختلال به شمار مي‌رود. در صورتي كه كودك به هر دليلي نتواند آن را مصرف كند، داروهاي ديگري تجويز مي‌شود كه اثر آنها نسبت به ريتالين كمتر و البته عوارضشان هم امكان دارد كمتر باشد.

⭕️⭕️⭕️اخیرا روشهایی مثل نوروفیدبک برای کودکان مبتلا به ADHD تجویز میشود که متاسفانه بیشتر جنبه تبلیغاتی و تجاری دارد و خانواده ها بعد از گذراندن جلسات مکرر(۳۰ تا ۴۰ جلسه) و صرف هزینه هنگفت (۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان به ازای هر جلسه ) نتیجه ای عایدشان نمی گردد. بنابراین اکیدا توصیه میگردد گول چنین تبلیغاتی را نخورید.

دکتر مهشید رابطیان
فوق تخصص روانپزشک کودک و نوجوان
گروه روانپزشکی ویان

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15