✅افسردگی بیماری قرن کنونی است.افسردگی بر همه حوزه های زندگی فرد تاثیرگذار است، سلامت روانی و جسمی فرد، زندگی خصوصی و اجتماعی وی، عملکرد شغلی و تحصیلی و روابط بین فردی همه و همه تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرد.
علاوه بر اینها زندگی جنسی فرد و عملکرد و توانایی سکشوال وی تا حد زیادی متاثر از بیماری افسردگی خواهد شد.
✅در همه انسانها مهمترین ارگان جنسی مغز شناخته میشود، چرا که سرنخهای عاطفی و شهوانی را از محیط و اندامهای تناسلی دریافت کرده و توسط مواد شیمیایی خاصی بنام پیام رسانهای عصبی فرمان شروع فعالیت جنسی را صادر می کند.اما در افسردگی مشکلی که وجود دارد، عدم تعادل مناسب این مواد شیمیایی در مغز است.
بعلاوه فرد افسرده انگیزه، انرژی جسمانی و تمرکز ذهنی لازم برای داشتن یک رابطه جنسی خوب را ندارد.
✅از جمله اختلالات جنسی که به دنبال افسردگی در مرد یا زن بوجود می آید؛ کاهش میل جنسی، اختلال نعوظ، ناتوانی در رسیدن به اوج لذت جنسی، درد در حین رابطه جنسی و...است.
البته گاهی در انواع خاصی از افسردگی به نام افسردگی آتیپیک تمایل فرد به برقراری رابطه جنسی بطور مفرطی افزایش می یابد که آن هم بیمارگونه است.
✅خوشبختانه میتوان با راهکارهای دارویی و غیردارویی بر اکثر مشکلات جنسی حاصل از افسردگی فائق آمد.
✅مطلب مهم دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، اینست که؛ گاه شروع برخی از داروهای ضدافسردگی در کنار بهبود خلق ممکن است منجر به ایجاد عوارض جنسی در فرد شوند که برای مدیریت این مساله راهکارهای متفاوتی وجود دارد از جمله تعویض داروی قبلی یا اضافه کردن داروی دیگر در جهت جبران عارضه کنونی البته به دستور روانپزشک.
✅نتیجه آنکه در صورت وجود مشکلات جنسی با پزشک خود درباره آن به راحتی و شفاف صحبت کنید تا پزشک بتواند در جهت رفع مشکلات موجود بشما کمک کند.
دکتر بهاره صباغ ابريشمي
روانپزشک و درمانگر اختلالات جنسي
گروه روانپزشکي ويان