در گفتارهای پیشین آموختیم که اعتیاد جنسی به معنی نبود توانایی در مهار و یا به تعویق انداختن تمایلات و فعالیتهای جنسی است.
برای درمان این مشکل راه حل های مختلفی پیشنهاد میشود از جمله درمان دارویی، درمان شناختی_رفتاری، شرکت در گروههای حمایتی.
♻️در ادامه بطور خلاصه در مورد هریک از درمانها توضیحاتی ارائه خواهیم داد؛
❌1-داروها:
برای کاهش تمایلات و وسوسه های جنسی غیر متعارف میتوان از گروههای خاصی از داروهای روانپزشکی استفاده نمود.بعلاوه از آنجا که بسیاری از معتادین جنسی بطور همزمان از اختلالاتی همچون افسردگی و اضطراب رنج میبرند، با استفاده از دارو میتوان به درمان اختلالات همراه نیز پرداخت.
❌2-روان درمانی شناختی-رفتاری:
اساس این درمان بر پایه مانیتورینگ رفتار و افکار و احساسات بیمار در موقعیت برانگیزان وسواس جنسی استوار است.
بطور مثال در این روش از مراجع خواسته میشود جدولی تهیه کند که شامل دفعات انجام رفتار، مدت زمان صرف شده در هر بار، مقدار هزینه مالی صرف شده، مکانها و افرادی که محرک رفتار فرد بوده اند، احساس و افکاری که در حین عمل بیمار داشته و... بعد چند روز بیمار این جدول را مرور کرده و به دنبال کشف الگوی واحدی در آن باشد.مثلا اینکه در چه زمانها و یا مکانهایی احتمال رفتار جنسی در او بالاتر بوده، چه افراد و احساسات و افکاری روی رفتار او تاثیرگذار بوده اند و...بیمار باید این الگوها را بشناسد و یاد بگیرد که در مقابل این وسوسه ها مقاومت کرده و اضطراب ناشی از را تحمل کند و یا فعالیتهای جایگزین برای موقعیتهای برانگیزان فوق داشته باشد و از تکنیکهای تنفس_عمیق و ریلکسیشن و... استفاده کند.
❌3-گروههای حمایتی:
شرکت در جلسات گروهی مثلا معتادین جنسی گمنام(sex addicts anoyimous) به فرد مبتلا کمک میکند با افراد دیگری که در شرایط مشابه وی هستند آشنا شده و ضمن برقراری همدلی از توصیه ها و راهکارهای افراد موفق در ترک اعتیاد جنسی و..استفاده نماید.
دکتر بهاره صباغ ابریشمی
روانپزشک و درمانگر اختلالات جنسی
گروه روانپزشکی ویان