اختلال ملال پیش از قاعدگی

 

 

♨️اختلال ملال پیش از قاعدگی و یا(PMDD) یک اختلال روان تنی میباشد که در واقع واکنشی غیر طبیعی به تغییرات طبیعی هورمونهای جنسی استروژن و پروژسترون در یک سیکل جنسی زنانه است.

♨️حدود 3-8درصد زنان به این اختلال دچار هستند.

♨️این اختلال فرم شدیدتری از سندرم پیش از قاعدگی(PMS)است.

♨️زنان با سابقه قبلی اضطراب و افسردگی( در خود و یا افراد درجه اول خانواده)  و یا سابقه ابتلا به افسردگی پس از زایمان بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال هستند.

♨️در هفته آخر قبل شروع خونریزی ماهانه این علائم شروع و با آغاز خونریزی رفته رفته علایم خفیف و مرتفع میگردد.

♨️علائم این PMDD بسیار متنوع است، برخی از علائم شامل؛ نوسانات سریع خلقی، خلق افسرده و ناامیدی، تحریک پذیری و عصبانیت شدید، اضطراب و تنش، کاهش علایق در اکثر فعالیتها، اشکال در تمرکز، خستگی و فقدان انرژی، تغییرات بارز اشتها،احساس خارج از کنترل بودن و احساس از پا درآمدن، علائم جسمی مثل تورم و حساسیت پستانها،ورم بدن و درد مفاصل و عضلات و..

♨️این علائم باید در اکثر دوره های قاعدگی بیمار وجود داشته باشد و اختلال در عملکرد بیمار و یا روابط بین فردی ایجاد کرده باشد.

درمان؛

در بخش قبل در مورد ماهیت اختلال ملال پیش از قاعدگی(PMDD) و علائم و علل آن صحبت کردیم، در این بخش به درمان این اختلال اشاره میکنیم.

 

⭕️در درجه اول فعالیت منظم روزانه بدنی و ورزشهای هوازی( ایروبیک ) نقش مهمی در کاهش علائم این اختلال دارد.

 

 ⭕️در وهله بعد رعایت رژیم غذایی خصوصا در یک هفته قبل از خونریزی(مثل؛ کاهش نمک، کاهش مصرف کافئین نظیر؛چای و قهوه و شکلات، افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات و مواد پروتئینی مثل تخم مرغ و گوشت، دریافت مقادیر کافی شیر و لبنیات، عدم مصرف الکل و نیکوتین و....)

⭕️استراحت در محیطی آرام و خالی از هرگونه تنش و اضطراب و درگیری و درک و حمایت اطرافیان خصوصا همسر بیمار نقش بسزایی در کاهش علایم وی دارد.

بسیاری از زوجین در این دوران وقتی با هم سکس ندارند فکر میکنند بایستی هرگونه تماس بدنی و نوازش و لمس را نیز متوقف کنند، در صورتیکه شاید بهترین دوای درد مبتلایان به این اختلال آغوش گرم همسرشان باشد.

 

⭕️در صورتیکه PMDD به تدابیر فوق جواب نداد، مراجعه به روانپزشک و دارو درمانی و یا روشهای غیر دارویی نظیر ریلکسیشن میتواند در کنترل علائم فوق کمک شایان توجهی بکند.

دکتر بهاره صباغ ابریشمی 

روانپزشک و درمانگر اختلالات جنسی

گروه روانپزشکی ویان

 

 

                                     

دکتر بهاره ابریشمی
نویسنده: دکتر بهاره ابریشمی
روان پزشک، روان درمان گر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر بهاره ابریشمی

برچسب ها: مشکلات ارتباط جنسی

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15