♦️♦️همه ما آزردگیهایی و مسائلی داریم که به آنها حساسیم و از حرفها و اتفاقهایی کوچک و بی قصد و غرض میرنجیم.مهم این است که یاد بگیریم، با این نوع آزردگیهائی که تقصیر هیچکس نیست، چه کنیم.
1-آنقدر خودتان را بشناسید که وقتی موردی آزارتان می دهد، متوجه شوید.با افکار و احساسات خود آشنا شوید. بفهمید چه چیزی شما را اذیت کرده، اگر نمی دانید چه چیزی است، دست کم آگاه باشید "چیزی" هست.
2-حرف بزنید، به همسرتان بگوئید آزرده اید و می دانید این مساله مشکل شماست و فقط می خواهید همسرتان شمارا درک کند.جملاتتان را با "من" آغاز کنید و درباره احساسات خودتان حرف بزنید و از سرزنش و ایجاد حس گناه در طرف مقابل خودداری کنید.
3-با همسر خود همدلی کنید، احساسات او را درک کنید و عامل درمان رنجش های گذشته او باشید.نگران این مطلب نباشید که با توجه و همدلی نشان دادن، تقصیرها به گردن شما افتد.
4-برنامه ریزی کنید.بفهمید چه چیزی شما را در حال حاضر آزرده کرده، آن وقت می توانید تشخیص دهید چه چیزهایی ممکن است شما را آزار دهد و در نتیجه واکنش مناسب برای آن را از قبل پیش بینی کنید تا از آزار دیدن شما پیشگیری شود.مثلا میتوانید جوری برنامه ریزی کنید که آن آزردگی خاص اصلا رخ ندهد.
5-التیام بخش زخمهای کهنه خود باشید.
ما مسئول آزردگیهایی هستیم که در درون داریم و با خود یدک می کشیم و حمل می کنیم. اگر متوجه شدید که موضوعی تکراری بارها و بارها شما را میرنجاند، آن را یک مشکل قلمداد کنید و در صدد کمک برآیید. نگذارید این زخمهای کهنه مرتبا سرباز کند.
6-یکدیگر را متهم نکنید.
سعی نکنید مدام به دنبال پیدا کردن مقصر باشید، چون هیچوقت موفق نخواهید شد و واقعا کسی مقصر نیست، این زخم کهنه تر از امروزهاست.
شما در دادگاه نیستید و نیازی به اینکه برنده شوید یا حق با شما باشد، ندارید. مهم این است که دلهایتان به یکدیگر وصل باشد و احساسات یکدیگر را معتبر و واقعی بشمارید و با آن کسی که در رنج است همدلی کنید.
و کلام آخر⬅️⬅️
زندگی مشترک فضایی است که زخمهای کهنه در آن سر باز میکند، این حتمی است. اما اگر به همسرتان واکنشی متفاوت از آنچه در زندگی گذشته دریافت کرده است نشان دهید، می توانید رنجشهای قدیمی را درمان کنید.
با درک، محبت، همدلی و پرهیز از حالت تدافعی آزردگیها را درمان کنید.
دکتر بهاره صباغ ابريشمي
روانپزشک و زوج درمانگر
گروه روانپزشکي ويان