دکتر مهدی قاسمی
بلوغ
به دنبال هویت فردی
🔶 دخترها و پسرها در این دوران و در پی یافتن #هویت_فردی، پرسشهای مهمی از خود میكنند.
🔷 من كه هستم؟
🔷 دیگران مرا چهگونه میبینند؟
🔷 باید با زندگیام چه كنم؟
🔶 در حین بلوغ، دخترها گاهی با موانع رفتاری فرهنگی و اجتماعی روبهرو میشوند و از آنها انتظار میرود به فرهنگ و ارزشهای خانوادگی و اجتماعی احترام بگذارند و قوانینی را رعایت كنند. آنها موظفاند علاوه بر تغییرات درونی و فكری، خود را با اجتماع و محیط اطراف نیز وفق دهند و واضح است كه قبول همهی این مسؤولیتها طی زمانی كوتاه، در رفتار آنها تأثیر میگذارد.
🔷🔷🔷 فشارهای دوران بلوغ
🔶 بسیاری از دخترهایی كه قبل از دوران بلوغ از اعتمادبهنفس كافی برخوردار بودهاند، با رسیدن به این دوره در تواناییهایشان تردید میكنند و در زمینههای مختلف و با پرسشهای فراوان خود را ارزیابی میكنند. تصوراتی كه همیشه از كودكی در ذهن آنها از ظاهر زنی زیبا و باوقار نقش بسته، در این زمان با جزئیات هرچه بیشتر خود را به رخ آنها میكشند. دختر شما در این مرحله احساس میكند كنار آمدن با ارزشهای فرهنگی و احترام به قوانین خانوادگی، تغییرات جسمی و روحی، نگرانی از آینده و نقش و هویت خود، و درعینحال رقابت با دوستان در داشتن ظاهری آراسته و زیبا، وظایفی دشوار و سنگین بر دوش او میگذارد كه باید بهتنهایی از پس همهی آنها برآید.
🔶 وقتی روزی از دخترهای بعد از سن بلوغ می پرسیم چهچیز در دورهی بلوغ باعث حس ناامنی و سردرگمی در دخترها میشود، پاسخ می دهند: بیش از هرچیز، تصاویر مجلات، فیلمها و تصاویری كه از زنان در رسانهها میدیدند، از اعتمادبهنفس آنها میكاست.
🔶آنها می گویند:
«این نگرانی و حس ناامیدی با من بود كه شاید نتوانم شبیه زنانی كه مورد تحسین من بودند، بشوم.»
🔶 دخترها همیشه به نظر دیگران دربارهی خودشان اهمیت میدهند و حتا مردان و زنان بزرگسال نیز به دنبال ظاهری زیبا و آراسته هستند.
🔶بنابراین بلوغ و آغاز جوانی یكی از مهمترین و بحرانیترین دورههای زندگی روانی و جسمی هر نوجوانی به شمار میرود و یافتن راهی مشخص و دسترسی به هویت فردی شایسته در این دوران، كار آسانی نیست.
💠 دکتر مهدی قاسمی
روانپزشک و رواندرمانگر
مشاور و رواندرمانگر نوجوان و بلوغ