مديريت خشم:
⬛️ شما نمی توانید از دست مردم یا چیزهایی که شما را عصبانی می کنند رهایی یافته یا از آنها دوری کنید؛ شما نمی توانید آنها را تغییر دهید، اما می توانید بیاموزید که واکنش های خود را کنترل کنید. در عين حال مديريت_خشم هميشه يك روش سهل الوصول نيست كه انتظار داشته باشيم فرد با شمارش يك تا ١٠ و يا چند نفس عميق بتواند همواره از پس اين هيجان فوران شده برآيد.
⬛️ واقعيت اين است كه حس خشم بعنوان يك هيجان اوليه عموما با مجموعه اى از احساسات و حالات مانند اضطراب، افسردگى، رنجش، شرمندگى، ناامنى، ناكامى و حتى يك گرسنگى معمولى ممكن است آميخته شده باشد.
جداسازى اين احساسات و هيجانات براى فرد عصبانى به تنهايى امكانپذير نمى باشد. حضور در محيط امن درمان و مراجعه به رواندرمانگر و روانپزشك به فرد مى تواند كمك بسيارى كند.
⬛️ در مديريت خشم هدف اين است كه فرد متوجه ميزان و شدت عصبانيت خود شود، آن را بعنوان حس خشم در خود شناسايى كند و بپذيرد كه عصبانى است. سپس به روش هايى احساس هيجانى و برانگيختگى فيزيولوژيك ناشى از آن را كاهش دهد؛ به طور مثال در مواردى كه فضاى گفتگو بين دو نفر بعلت خشم متشنج مى شود، مى توان از گزينه فرجه زمانى (Time Out) استفاده كرد؛ البته بهتر است برای این کار، در زمانی که همه چیز عادی است و هیچ یک خشمگین نیستید، درباره فایده ای که «متوقف کردن عصبانیت و ترک محل به صورت موقت و به اصطلاح Time out» دارد صحبت کنید و به توافق برسید. در این باره حتماً از قبل با هم قرار بگذارید که زمان جدا بودن چه مدت خواهد بود، یک ساعت ، دو ساعت و... سپس درپایان این مدت حتماً دوباره به نزد هم برگرديد.
دکتر سميرا يزدانى نژاد
روانپزشک روان درمانگر تحليلى
گروه روانپزشكى ويان