👈⭕️ برخی داروها نظیر اغلب داروهای ضد افسردگی، داروهای پیشگیری از بارداری، فینستراید، آنتی هیستامینها، داروهای ضدفشار خون، بنزودیازپینها همچون دیازپام، آلپرازولام و...میتوانند باعث کاهش میل جنسی در زنان و مردان شوند.
👈⭕️در مورد عوارض دارویی این نکته حائز اهمیت است که در بسیاری موارد این عارضه مربوط به شروع درمان است و با ادامه درمان رفته رفته شرایط بهتر و گاها به حالت عادی برمیگردد.
👈⭕️عوارض دارویی از جمله عارضه کاهش میل جنسی در همه افراد مصرف کننده یک دارو و با شدت یکسان ایجاد نمیشود، یعنی در دو نفر که همزمان از یک داروی مشترک استفاده میکنند ممکن است در یکی عارضه دارویی مشاهده و در دیگری این عارضه گزارش نشود.
👈⭕️تقریبا در اکثر موارد با قطع دارو عارضه ایجاد شده از بین میرود، یعنی لازم نیست افراد نگران کاهش همیشگی میل جنسی خود باشند، بعلاوه در انتخاب دارو برای یک اختلال خاص پزشک به مجموعه عوامل تاثیرگذار در گزینش دارو توجه میکند و نه فقط تاثیر روی میل جنسی، یعنی گاها فایده استفاده از یک نوع دارو در شرایط خاص به ضرر ناشی از مصرف آن که همانا کاهش میل جنسی برای کوتاه مدت است میچربد.
👈⭕️ذکر نکات فوق به این منظور نیست که بیمار از ادامه مصرف داروهای تجویزی خودداری کند بلکه با عنایت به مطالب عنوان شده در صورتیکه شما یا همسرتان از داروهایی استفاده می کنید و به نظرتان رابطه جنسی چندان مطلوبی ندارید، شاید یکی از عوامل تاثیرگذار در این میان داروها باشد، بنابراین بهتر است با پزشک خود در این رابطه مشورت کرده و تا حد امکان دنبال راه حل باشید.
دکتر بهاره صباغ ابریشمی
روانپزشک و درمانگر اختلالات جنسی
گروه روانپزشکی ویان