هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 683

تغییر در روابط زناشویی پس از تولد نوزاد

دکتر مهدی قاسمی

روانپزشک و رواندرمانگر

تغییر در روابط زناشویی پس از تولد نوزاد

قسمت اول

چرخه‌ی کاهش میل جنسی

بیش‌تر زوج‌ها پس از بچه‌دار شدن با این مسئله مواجه می‌شوند. اما برخی از آن‌ها، به‌ویژه آن دسته که می‌خواهند بفهمند کاهش میل جنسی تقصیر کیست و این مسئله را بعد از انواع بهانه‌گیری‌ها و دعواهای دیگر پیش می‌کشند، بیش‌تر از این موضوع رنج می‌برند. اغلب اوقات، رابطه‌ی جنسی و افت آن در صدر مسائل و مشکلات مطرح می‌شود .
زن و شوهر معمولاً بر این گمانند که با حل شدن مشکلات ناشی از کاهش میل جنسی به تبع بچه‌دار شدن، می‌توانند به دوران خوش اول ازدواج و حتی ماه‌عسل بازگردند. شکی نیست که بیش‌تر زن و شوهرها از این دوران تصویری رؤیایی در ذهن دارند و هر وقت به روانپزشک مراجعه می‌کنند یکی از جملاتی که ابراز می‌شود این است: «دیگه مثل اون موقع‌ها نیست.» مسئله این است که بحران جنسی در برخی از زوج‌ها به پیش از بچه‌دار شدن برمی‌گردد.

چگونه می‌توان هم مادر بود، هم زن
بعضی از مادران جوان می‌گویند دوست دارند مثل پیش از زایمان، میل جنسی خود را بازیابند. شماری از آنان بعد از زایمان احساس می‌کنند که میل جنسی در آن‌ها کشته شده و این امر برای‌شان به‌قدری تعجب‌آور است که حتی تصورش را نیز نمی‌کردند.

در ابتدا عامل چنین افتی را تغییرات جسمانی می‌دانند. زن‌ها به یاد شب‌های بی‌خوابی و اضافه وزن و شیردادن می‌افتند و گمان می‌کنند که با از شیر گرفتن بچه و لاغر شدن، اوضاع به حالت اول باز می‌گردد. اما در بیش‌تر موارد، می‌بینند به رغم گرفتن بچه از شیر و ورزش کردن و لاغر شدن، میل جنسی در آن‌ها هنوز به حالت طبیعی برنگشته است. این امر باعث می‌شود تا به تدریج دچار تردید شوند و به خود بگویند: «نکنه دیگه هیچ‌وقت مثل قبل نشه؟»

زن و مرد به دنبال بچه‌دار شدن، باید یک بار دیگر هم‌دیگر را کشف کنند. فرض کنیم دو نفر هم‌دیگر را دیده، به هم دل‌بسته، با هم ازدواج کرده و صاحب بچه شده‌اند. این مرحله‌ی آخر، یعنی پدر یا مادر شدن (که هم جنبه‌ی جسمانی دارد و هم دگرگونی در مقام و منزلت اجتماعی محسوب می‌شود) تغییراتی بنیادی را سبب می‌شود.

واقعیت امر این است که بارداری، زایمان و تولد چه برای زن و چه مرد، در حکم سفری است که رسیدن به مقصد در حکم پشت‌سر گذاشتن مسیری خاص است. منتهی در آغاز کار هیچ‌یک از طرفین نمی‌داند که چند و چون این سفر چگونه است و مقصدش چه صورتی دارد.

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15