ایا میدانید اگر فرد افسرده در نزدیکانتان وجود دارد ؛ با او چگونه رفتار کنید ؟


📚📒گاهی درک نکردن رفتارها و احساسات فرد #افسرده و استفاده از جملات نادرست ؛ باعث میشود که روند افسردگی یکی از نزدیکانمان را دچار چالش بکنیم .
جملاتی از قبیل اینکه :
✂️تو خودت مقصری
✂️چرا خودت به خودت کمک نمیکنی؟
✂️ما هیچوقت روی خوش تو را ندیدیم
✂️با اراده هر کاری بخواهی انجام میدهی .

✂️تو که همه چیز داری این بچه بازیها چیه ؟؟؟
✂️تو خیلی قویتر از این حرفها هستی

📚📒گفتن این قبیل جملات ؛ نه تنها به فرد کمکی نمیکند ؛ و ناشی از عدم شناخت و پذیرش این بیماری است ؛ سیر درمان افسردگی را کندتر و پیچیده تر میکند .

📚📒اما چه راههایی برای #همدلی با فرد افسرده وجود دارد ......

📕📗📘از ناتوانی ؛ بیقراری ؛ اضطراب و #پرخاشگری  او انتقاد نکنیم

📕📒انتقاد از ناتوانی بیمار #افسرده ؛ اعتماد به نفس متزلزل وی را کاملا تخریب میکند و باعث تقویت احساس پوچی و #بی_ارزشی در وی میشود.

📕📒گاهی به سبب تحریک پذیری ناشی از افسردگی ؛ فرد دچار پرخاشگری میشود ، اگر با وی برخورد متقابل شود ؛ عصبانیت و بی اعتمادی وی بیشتر خواهد شد .

📕📒 در این حالت حمایت کردن و #نادیده گرفتن رفتارهای منفی و توجه به  کوچکترین کارهای مثبت وی میزان #اضطراب و #احساس_گناه  را در لین افراد  کاهش میدهد .

📒📚 #نصیحت_کردن فرد را تحریک پذیر تر میکند :
📕📒هیچ نیازی به جنگ با افکار نا امیدی که فرد دارد نیست ؛ در عوض با گوش کردن ؛ احساس دلسوزی داشتن ؛ و پرسیدن اینکه که چه کمکی از دستتان بر می اید ؛ حس درک و همدلی را میتوان به فرد افسرده القا کرد .
📚📒تدارک برنامه #تفریحی
پیشنهاد برنامه تفریحی ؛ البته نه بصورت اجبار ؛ میتواند در روند درمان موثر باشد . و در صورت عدم پذیرش ؛ این اجازه را به او بدهیم که انتخاب دیگری داشته باشد .

📚📒 #برچسب_زدن  به رفتارهای فرد #افسرده  بسیار اشتباه است .
📕📘اینکه هر نظری یا هر کاری را درفرد افسرده به بیماری او ربط بدهید یعنی کل شخصیت او را با #بیماری ادغام کرده اید‌.

📕📘اینکه بعد از هر رفتاری مثل #پرخاشگری  یا #بیقراری  از او بپرسیم داروهایت را خوردی یا نه ؛ نشان دهنده عدم اعتماد ما به وی و ربط دادن همه چیز به #افسردگی  میباشد.

📕📘بهتر است هر وقت #عصبانی یا #مضطرب بود علت ان را بپرسیم و به او فرصت حرف زدن وبیان احساسش را بدهیم و از او بپرسیم برای کاهش #اضطراب  یا عصبانیتش چه کاری میتوانیم انجام دهیم .

📚📒به او در #منظم کردن برنامه زندگیش کمک کنیم.
📕📘سعی کنیم در حفظ اراستگی و بهداشت ظاهری ؛  و با توافق بر  وجود قوانین (انعطاف پذیر) برای ساعات # خوابیدن ، #خوردن ، و تلویزیون نگاه کردن  و ... به فرد کمک کنیم تا در نمادهای زندگی بیرونی خود نظم و چهار چوب داشته باشد.
عدم وجود نظم در برنامه زندگی افراد را بسمت احساس # ناتوانی و #بی_ کفایتی پیش میبرد .

📚📒کمک به فرد #افسرده  جهت افزایش #پذیرش_دارویی

📕📘دلایل مختلفی مانند سرزنش اطرافیان ؛ ترس از وابستگی به دارو ؛ عوارض دارویی ؛ ترس از انگ خوردن ناشی از مصرف داروی اعصاب ؛ گاهی باعث میشود فرد افسرده خود را از درمان کارامد دارویی محروم کند و عوارض سنگین ناشی از افسردگی را به دوش بکشد .

📕📘میتوان با دادن #اطلاعات صحیح و درست مانند عدم #اعتیاد  اور بودن داروها و سوق دادن فرد جهت مراجعه به #روانپزشک  کمک بزرگی در جهت سریعتر درمان شدن #افسردگی  کرد.

📕📗باز داشتن فرد از هرگونه خود درمانی ؛ مشورت با روانپزشک در صورت بروز عوارض دارویی و انجام رواندرمانی  های تخصصی  از جمله کمکهای  دیگری است که خانواده با هدایت فرد به سمت کلینیک های سلامت#روان میتواند انجام دهد.
بیایید در مورد #افسردگی  حرف بزنیم
دکتر نینا سلامت بخش
روانپزشک

دکتر نینا سلامت بخش
نویسنده: دکتر نینا سلامت بخش
روان پزشک، روان درمان گر و هیپنو تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر نینا سلامت بخش

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15