تکنیک زوج درمانی " خود کنترلی موثر موقعیت های پر خطر "

🔆 در موقعیت_هایی_با_خطر_بالا، احتمال تعامل_منفی_و_مخرب، بالاست؛ برای مثال، مواقعی زوجین بیشتر تعارض دارند که یا یک روز کاری پرفشار را پشت سر گذاشته اند و یا این که در هنگام_بحث_در_مورد_موضوعات_مشکل_ساز، نادیده گرفته می شوند. شرایط مطلوب، احتمال تعامل مثبت زوج را افزایش می دهد. در زوج_درمانی به این موضوع می پردازیم که چه طور زوجین شرایط پر خطر را کنترل کنند و استفاده موثر از شرایط_تقویت_کننده را افزایش دهند.
 
🔆 من معمولا از زوجین می خواهم که موقعیت های خطر پذیر را شناسایی کنند و می پرسم که هر همسر چطور این شرایط را کنترل می کند؛ برای مثال، اغلب زوجینی که فرزندان_کوچک دارند، ساعات_اولیه_شب برایشان نامساعد است. زیرا هم بچه ها خسته هستند و هم والدین، مسئولیت_های_زیادی_در_خانه دارند که باید انجام شود و نیز به دلیل کار روزانه خسته می باشند. لذا تمایل دارند در این مواقع، درباره مسئولیت_پذیری_و_مراقبت_از_فرزند، مشاجره کنند. مثال دیگر از موقعیت های پر خطر متداول، مثل بحث_درباره_موضوعات_خاص مثل بیرون_بردن_بچه_ها و یا حضور_افراد_خاص مثل والدین_آن_هاست.
 
🔆 خود_کنترلی_موثر_موقعیت_ها، فقط شامل تشخیص_زوجین_از_زمان_های_پرتنش_قابل_پیش_بینی_در_روابطشان و برنامه_ریزی_پیشاپیش_برای_کنترل_این_موقعیت_ها نیست، بلکه شامل شناسایی_موقعیت_های_بهبود_دهنده و استفاده_از_شرایط_بهبود_دهنده_برای_افزایش_روابط_مطلوب_زوجین نیز می باشد.
 
🔆 مثلا در بحث درباره مشاجرات متعددی که زوجین در اواخر بعداز ظهر داشته اند، مثال مردی که در جلسه زوج_درمانی توضیح داد که او معمولا وقتی به خانه می رسد، بخاطر مشکلاتی که در سر کار دارد احساس می کند تحت فشار است و نیاز به سکوت دارد. همسرش هم تعریف می کرد که چطور در نگهداری بچه ها گرفتار است و معمولا وقتی همسرش نیست او هم مجبور است غذا را آماده کند، هم خانه را مرتب نماید و هم از بچه ها مراقبت کند. از این آقا خواستیم تا فهرستی از کارهایی را که وقتی به خانه برسد می تواند انجام دهد تا تنش را کم کند، تهیه کند. 
 
🔆 مرد در جلسه زوج درمانی، با همسرش توافق کرد که وقتی وارد خانه می شود به گرمی با همسر و فرزندانش احوالپرسی کند. قرار شد یکساعت استراحت کند و سپس فعالیت هایی را که می تواند با بچه ها انجام دهد تا برای خودش هم آرام بخش و لذت آور باشد طرح ریزی کند. خانم نیز معین کرد که می تواند غذا را وقتی همسرش درگیر مراقبت بچه هاست به صورت دو وعده درست کند تا هنگامی که همسر نیست و او درگیر مراقبت بچه هاست راحت باشد.
 
🍁 دکتر_زینب_صائمی
 
روان_پزشک مشاور_ازدواج زوج_درمانگر   سکس_تراپیست
گروه_روانپزشکی_ویان
 
دکتر زینب صائمی
نویسنده: دکتر زینب صائمی
روانپزشک، زوج درمانگر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر زینب صائمی

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15