هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 683

چگونه اعتماد به نفس خودمان را افزایش دهیم؟

👈 اعتماد به نفس یا حرمت نفس یک احساس، درک و باور درونی تقریبا پایدار و مبتنی بر واقعیت نسبت به ارزش و توانمندی خود است.
 
👈 حرمت نفس در واقع پاسخ درونی وجود انسان به این سوال که من کیستم می باشد. حرمت نفس همچون ترازو یا خط کش درونی است که فرد با آن خود و جهان پیرامون را ارزیابی کرده و می سنجد و بر اساس آن حس، فکر و رفتار می کند.
 
👈 کودک در حوالی ۱۸ ماهگی خود را به عنوان موجودی کاملا مجزا و مستقل به رسمیت شناخته و مفهوم من ( مال من ) در ذهن او شکل می گیرد. در این زمان که توانایی هایی هم بدست آورده ( صحبت کردن، راه رفتن، تفکر و ... ) شروع به شناختن خود می کند و در اینجا هست که پایه های حرمت نفس انسان به تدریج شروع به ساخته شدن و شکل گیری می کنند.
 
👈 البته کودک تا سن ۶-۷ سالگی هنوز قدرت تفکر انتزاعی و استدلالی ندارد و لذا هر آن چه در ذهن و روان او گذاشته و کاشته می شود بسیار عمیق و نافذ خواهند بود.
 
👈 اما سیستم فکری ما اساسا تا اواخر نوجوانی به یک حد تقریبا با ثبات و پایدار می رسد و دیگر اکثر اعمال، رفتار، احساسات و حتی فکر کردن ما به صورت یک روند ناخودآگاه عمل می کند.
 
👈 اما اشکال افراد با حرمت نفس پایین در این است که بسیاری از این چیزهای یاد گرفته شده و زیربنای باورها اساسا اشتباه و نادرست بوده اند و برای اصلاح باید آن ها را از ضمیر ناخودآگاه و نیمه خودآگاه به ضمیر خودآگاه انتقال داد و آن گاه سیستم جدید با پایه درست را به صورت آگاهانه و با تمرین جایگزین آن نمود.
 
👈 در واقع به کمک فرد متخصص و یک روان_درمانگر خوب، فرد می تواند با بدست آوردن آگاهی و تلاش و تمرین حرمت نفس خود را افزایش دهد. ولی لازمه آن این است که خانه زیر بنایی باورها و افکار نادرست ذهنی خود را خراب کرده و آن را دوباره از نو و بر پایه درست بسازد.
 
 
🍁 دکتر_زینب_صائمی
 
روان_پزشک ،  روان_درمانگر   
 
گروه_روانپزشکی_ویان
 
دکتر زینب صائمی
نویسنده: دکتر زینب صائمی
روانپزشک، زوج درمانگر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر زینب صائمی

آیا افراد نگران در حل مسئله و مشکلات ضعف دارند ؟

🔯 شکست در حل مسئله
 
 
👈 نگرانی همواره با جستجوی بی وقفه راه_حل همراه است. پیدا کردن روشی برای مقابله با فاجعه پیش بینی شده ای که کانون نگرانی است.
 
👈 رابرت لیهی در کتاب رهایی از اضطراب خاطر نشان می کند که نیاز به این که پاسخ را همین_حالا پیدا کنیم نقش مهمی در نگرانی دارد.
 
👈 تحقیقات نشان داده است که افراد نگران به اندازه افراد غیر نگران قادر به حل مسئله و مشکلات هستند. اما افراد نگران در نحوه_برخورد_با_حل_مسئله ضعف دارند :
 
✅ فقدان اعتماد به نفس
✅ تمایل به تمرکز زیاد روی تهدید آتی
✅ انتظار منفی در مورد نتیجه حل مسئله
✅ جستجوی راه حل کامل و بی نقص
✅ تمایل به تمرکز بر اطلاعات غیر مرتبط یا وارسی وسواسی برای کاهش ابهام
 
 
👈 نتیجه نهایی این است که افراد دچار نگرانی مزمن وقت زیادی را صرف چرخه ای باطل می کنند. آن ها به چندین واکنش احتمالی در قبال پیامد مورد هراس فکر می کنند اما در نهایت هیچ راه حلی را قابل قبول ندانسته و همه راه حل ها را رد می کنند. این باعث می شود حس_درماندگی و ناتوانی برای مقابله با دنیای تهدید، خطر و ابهام آن ها را فرا بگیرد.
 
 
🍁 دکتر زینب صائمی
 
روان پزشک و روان درمانگر
 
گروه روان پزشکی ویان
 
دکتر زینب صائمی
نویسنده: دکتر زینب صائمی
روانپزشک، زوج درمانگر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر زینب صائمی

چرا نگران می شویم؟؟؟؟ ( قسمت دوم )

👈 در اینجا به برخی ویژگیهای فرایند_نگرانی_مفرط که در تداوم و غیر قابل کنترل بودن آن نقش دارد اشاره می کنیم :
 
❌ فاجعه_پنداری : شامل توجه منحصر به فرد به احتمال بروز یک پیامد به شدت منفی، آشفته کننده و تهدید آمیز در آینده
 
❌ عدم_تحمل_ابهام : اشکال در پذیرش عدم قطعیت رویدادهای آتی و در نتیجه تقلا برای اطمینان یافتن از اینکه فاجعه تصور شده، اتفاق نخواهد افتاد.
 
❌ تقلا_برای_کامل_بودن : تلاش برای یافتن راه حلی کامل برای رویداد منفی تصور شده تا یک حس تسکین و امنیت کامل فراهم کند.
 
❌ اقدامات_بیهوده_حل_مسئله : تلاش های مکرر برای آماده کردن پاسخی موثر در قبال فاجعه ای تصوری، اما هر بار که راه حل احتمالی پیدا می شور فرد احساس نارضایتی دارد.
 
❌ نگرانی_درباره_نگرانی : فرایند نگرانی در مورد عدم توانایی کنترل نگرانی می تواند کل فرایند را تشدید کند.
 
 
👈  مقابله با این افکار و باورها،   بخش اصلی درمان نگرانی مفرط است. با مراجعه به یک روان_درمانگر_خوب با رویکرد  روان_درمانی_شناختی به شما در تغییر نحوه تفکر نگرانی کمک بسیاری می شود ویک  شیوه_تفکر_واقع_بینانه و سازنده در مورد احتمال مشکلات آتی می آموزید.
 
 
🌻 دکتر زینب صائمی
روان پزشک، روان درمانگر
گروه روان پزشکی ویان
 
دکتر زینب صائمی
نویسنده: دکتر زینب صائمی
روانپزشک، زوج درمانگر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر زینب صائمی

چرا نگران می شویم؟؟؟؟ ( قسمت اول )

👈 تصور زندگی در یک حالت خونسردی و ایمنی دائمی، بدون هیچ گونه ابهام، ریسک یا خطر کردن، سخت است. ترس و نگرانی، بخشی از زندگی_طبیعی هر فرد است و اغلب بخش_مفیدی محسوب می شود. ترس، ما را از یک خطر قریب الوقوع آگاه می کند. احساس نگرانی می تواند به فرد انگیزه بدهد تا اقدامات احتیاطی را حین یک واقعه یا کار انجام دهد تا نتیجه موفق تری را کسب کند ( اضطراب_سازنده_و_بهنجار ). واقعیت این است که ما در زندگی خود به درجاتی از ترس و نگرانی و اضطراب نیاز داریم.
 
👈 اما همه تجربیات ترس و اضطراب برای ما مفید نیست. برای برخی افراد اضطراب توان فرسا می شود و با احساس مداوم نگرانی و تنش روانی در موقعیت های روزمره همراه می شود که ممکن است اکثر افراد در مورد آن ها دغدغه چندانی نداشته باشند.
 
👈 همه می دانیم که نگرانی با نحوه_تفکر ما ارتباط دارد. باورهای_منفی زیر بنای تفکر تکراری ما را در نگرانی_مفرط تشکیل می دهد. زنجیره تفکری تکراری، مداوم و غیر قابل کنترل که فرد را با عدم_قطعیت در پیش_گویی_پیامدهای_آتی مواجه می کند و او را مجبور به مرور راه حل های مختلف حل مسئله می کند اما این کار تاثیری بر کاهس حس عدم قطعیت وی در مورد تهدیدهای احتمالی ندارد ( اضطراب_مشکل_ساز ).
 
👈 👈👈 ادامه دارد ...
 
 
🌻 دکتر زینب صائمی
روان پزشک، روان درمانگر
گروه روان پزشکی ویان
 
 
دکتر زینب صائمی
نویسنده: دکتر زینب صائمی
روانپزشک، زوج درمانگر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر زینب صائمی

اعتیاد به تایید دیگران

👈 دریافت تایید از فردی که مهم می انگارید، خوب است. کمی تحسین شنیدن از رئیس یا دوستانتان می تواند احساس خوشایندی به شما دهد. اما اگر فکر می کنید نیاز به تایید افراد با اهمیت یا هر که با او ملاقات می کنید دارید، این یک خطای شناختی محسوب می شود و در نتیجه احتمال دارد شما زمان زیادی را ناشاد یا غیر مطمئن با خود صرف کنید.

👈 بسیاری از افراد دچار افسردگی می شوند، زیرا باور دارند به همان اندازه خوب هستند که دیگران درباره ی آنها قضاوت می کنند. این افراد نمی توانند بدون آنکه دیگران راجع به آنها نظر مثبت یا اطمینان بدهند، نسبت به خود احساس خوبی داشته باشند.

👈 خودتان را جدای از تایید آشکار دیگران در زندگی بپذیرید. شما می توانید تعریف یا تمجید دیگران را به عنوان یک چیز مضاعف در نظر بگیرید، نه چیزی که می بایست به آن آویخته و برای حفظش به سختی تلاش کنید.

👈 شما نمی توانید همگان را همواره خشنود سازید و اگر این چیزی باشد که تلاش می کنید انجام دهید، به احتمال زیاد، فوق العاده منفعل خواهید بود. اگر بتوانید این دیدگاه را اتخاذ کنید که با عدم تایید، دنیا به آخر نمی رسد و نشانی از این نیست که ارزش کمتری دارید، در این حالت می توانید هنگامی که تایید می شوید از آن لذت ببرید و هرگاه آن را دریافت نکردید خودتان را بپذیرید.

🍁 دکتر زینب صائمی

روان پزشک ، روان درمانگر

گروه روانپزشکی ویان

 

دکتر زینب صائمی
نویسنده: دکتر زینب صائمی
روانپزشک، زوج درمانگر و سکس تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر زینب صائمی

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15