با همسر بدبین خود چه کنیم ؟


🚹🚺یکی از افتهای بزرگ زندگی زناشویی و شکایتهای مطرح شده در جلسات #زوج_درمانی  ؛  #بدبینی  میباشد. این که زن یا شوهر به یکدیگر #اعتماد  نداشته باشند و دایما رفتار و گفتار طرف مقابل را زیر ذره بین بگذارند ؛ بتدریج #صمیمیت رابطه از بین خواهد رفت و زمینه را برای اختلافات پدید خواهد اورد.

🚹🚺در اینگونه موارد انچه که اهمیت زیادی دارد؛ تشخیص درست #بدبینی توسط روانپزشک خوب میباشد .

🚹🚺از جمله تشخیصهای مختلفی که در بدبینی قابل ارزیابی میباشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
♻️ وسواس
♻️بدبینی مرضی
♻️اختلال شخصیت پارانویید
♻️افکار منفی ثانویه به افسردگی و اضطراب
♻️بدیینی ثانویه به اختلالات جسمی مانند اختلالات عروقی مغز ؛ مشکلات تیرویید ؛ کمبود ویتامینها .....

🚹🚺بعد از تشخیص نوع بدبینی ؛ توسط #روانپزشک درمان اغاز میشود .

🚹🚺در اکثر موارد درمان #دارویی درمان اصلی میباشد و در صورت نیاز از درمانهای #شناختی برای کار کردن روی تفکر بیمار و آموزش کنترل فکر وهیجانات وی استفاده میشود .

🚹🚺با توجه به  اینکه #بدبینی ریسک اضطراب و افسردگی و رفتار تکانه ای و بدنبال ان باعث افزایش ریسک #خودکشی میشود ؛و اینکه شدیدا  سطح روابط   زندگی فرد را  تحت تاثیر قرار میدهد ؛توصیه میشود جهت #تشخیص و #درمان به روانپزشک مراجعه شود
📚📚 یکی از نکات مهمی که در مشاوره پیش از ازدواج باید به ان پرداخت ؛ اگر هر کدام از طرفین ؛ رگه های بدبینی را از  طرف مقابل ؛ دریافت میکند ؛ به هیچ عنوان نباید از آن ساده بگذرند .

📚📚با توجه به اینکه بدبینی  ممکن است منشا ژنتیکی یا محیطی یا بدلیل اختلالات اعصاب و روان  باشد ؛ حتما در مشاوره پیش از ازدواج این مساله توسط #روانپزشک  باید بررسی شود.
📢📢و اما   با همسر #بدبین چگونه رفتار کنیم ؟؟؟

📚📚رفتار تحریک آمیز باعث میشود بیماری فرد تشدید شود ، بنابر این  حتی  الامکان  باید در رفتار با اینگونه همسران ، از    رفتارهایی که باعث  تشدید تفکر بدبینی در انها میشود پرهیز کرد .

📚📚اینکه فکر کنیم با استدلال کردن و بحث کردن میتوان باورهای فرد بدبین را ازبین برد ؛ امری اشتباه است ؛ البته این به معنای پذیرفتن عقاید انها نمیباشد ؛ ولی اصل خنثی بودن نباید نادیده گرفته شود .

📚📚با توجه به تشخیص گذاشته شده ؛ روانپزشک ؛ در حین انجام درمان به فرد اموزش میدهد که بر اساس تفکرات خود ، اقدامی انجام ندهد ودر مورد افکار آزار دهنده در جلسات درمانی‌ صحبت کند.

📚📚با این آموزشها در طی درمان #دارویی فرد قادر میشود تکانه ها و  هیجانات ناشی از این افکار را مهار کند و موقعیتهایی را که دچار این  افکار میشود  ؛ بشناسد و ارزیابی کند ؛ تا بتدریج با کامل شدن درمان این افکار کم رنگ تر شود ؛ و فرد زندگی متعادلتری را تجربه کند .


#دکتر_نینا_سلامت_بخش
#روانپزشک #زوج_درمانگر
مشاوره_پیش_از_ازدواج

دکتر نینا سلامت بخش
نویسنده: دکتر نینا سلامت بخش
روان پزشک، روان درمان گر و هیپنو تراپیست

مشاهده سایر مطالب دکتر نینا سلامت بخش

 

گروه  تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی ویان
مطب دکتر سامرند سلیمی

مطب سعادت آباد

سعادت آباد. میدان کاج به سمت جنوب. اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم).ورود با خودرو از خیابان پانزدهم . پ 3. و 302. ط 3
02122385679 - 02122385718

مطب میرداماد

میرداماد. میدان مادر. خیابان سنجابی (بهروز). کوچه یکم سمت راست. پ 8 . و 17. ط2
02122904886 - 02122904887


ساعت کاری

شنبه - پنجشنبه :  21-15